Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene
Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene
« Forrige side Næste side »

I en smuk sydspansk bjerglandsby ligger institutionen Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene. Men lad blot baderingen blive hjemme – dette er ikke et ferieophold!
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Kort tid efter en operation i Danmark ankommer du på Spaniens sydkyst. Det kan være svært at forestille sig. Men ikke desto mindre får mange danske patienter dette tilbud om genoptræning i Spanien. Programmet lyder på tre uger med genoptræning på institutionen Montebello i Sydspanien.

Lille andalusisk bjerglandsby
Montebello ligger i den lille, hvide bjerglandsby Benalmadena Pueblo cirka 20 minutters kørsel fra Malaga lufthavn. Den arkitektoniske forening af dansk og spansk stil får Montebellos lille enklave til at glide godt ind i den charmerende andalusiske landsbyidyl med de hvidkalkede, små huse langs de snoede, brostensbelagte gader.

Det ca. 20.000 kvm store område ligger højt hævet over kysten og har panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene. Det store haveanlæg giver rig mulighed for at spadsere rundt og nyde varmen, palmerne og solen.

Takket været Montebellos beliggenhed kan patienterne på få minutter bevæge sig ind i den hyggelige landsby eller gå på en af de mange spanske kaffebarer, der ligger lige ude for døren – dog først efter fuldendt træning!


Samvær og glæde
De fælles sociale aktiviteter og nærværet med andre ligestillede bidrager medvirker til at opretholde humøret og gå-på-modet er i top.

Patienterne oplever, at de ikke længere står alene om deres problemer. Det er således ikke blot klimaet, træningen og omgivelserne, der gør opholdet på Montebello anderledes end et genoptræningsforløb hjemme i Danmark, derimod er det sociale samvær og aktiviteter en stor del af den succes-oplevelse, som Montebellos patienter oplever ved indlæggelsen.

Området omkring bassinet er et af de yndede samlingspunkter efter dagens anstrengelser. Ligeledes træffes man i restauranten, hvor patienterne deltager aktivt i kostplanlægningen ligesom de informeres om kost generelt.


Dansk behandling i Spanien
Udover træningslokaler og bassin har Montebello reception, køkken og restaurant samt internetcafe og bibliotek. Al behandlingspersonale er som nævnt dansk, og der lægges stor vægt på kontinuiteten blandt personalet. Spaniens sydkyst har udviklet sig til en kosmopol med folk af alle nationaliteter. Det er således forholdsvist let for det danske personale at integrere sig selv og deres familie i det lokale samfund. Vikarer, der opholder sig i kortere tid, har mulighed for at indkvartere sig i nogle af områdets personaleboliger.

Montebellos ledelse og administration er dansk. Personalet i reception og køkken samt rengørings- og teknisk afdeling er typisk spansk.

Et nyligt samarbejde er indgået med det ny, moderne Hospital Xanit i Benalmadena.


Træning fra ankomst til afrejse Montebello i Spanien
Målet med genoptræningen er, at hverdagen bliver fysisk lettere at klare efter indlæggelsen på Montebello.
Et struktureret træningsforløb tilrettelægges individuelt for den enkelte patient. Træningen varetages af dansk ergoterapeut og danske fysioterapeuter, og programmet for den enkelte patient tilpasses løbende via dialog patient og personale imellem. Fra ankomst til afrejse står opholdet i træningens tegn med daglige sessioner fra tidlig morgen til sen eftermiddag.

Foruden træningssalene inddrages også saltvandsbassinet som en del af træningsfaciliteterne. Bassinet, som er specielt tilpasset genoptræningspatienter, har nyligt gennemgået en renovering og er taget i brug i sommeren 2007 .


Region Hovedstaden og frit sygehusvalg
Indtil udgangen af 2006 var Montebello ejet af Københavns Amt og Hovedstadens Sygehusfællesskab, hvorefter ejerskab og driftsansvar nu er overgået til Region Hovedstaden.
Grundet det lave omkostningsniveau i Spanien lønner det sig at foretage genoptræningen på Montebello frem for hjemme i Danmark. Udgifter til rejsen dækkes af patienten selv såfremt denne bor udenfor hovedstadsregionen.
Med det fri syghusvalg er Montebello nu tilgængelig for patienter over hele landet.


Patienterne
Der er lige under 100 patienter på Montebello, og institutionen havde i 2006 et samlet antal sengedage på 33.957. Patienterne kommer primært efter operation eller andre forhold, som giver dem særligt behov for genoptræning. Dette er typisk patienter med nyligt opståede funktionstab specielt inden for hofte-, knæ- og rygoperationer samt inden for gigt, apopleksi, sclerose og kronisk smerte.


Historien bag Montebello
Montebello har eksisteret i over 30 år og arbejdede med neurotiske og psykisk syge patienter indtil 1984 og har siden da fokuseret udelukkende på genoptræning.


Har du været patient på Montebello?
Redaktionen vil gerne høre din mening om opholdet.  Kom med dine kommentarer her!

Din vurdering

(376 stemmer)614 kommentarer
Læs ogsåPoolområdet er lige blevet renoveret, og er et af de mest populære områder på Montebello
Poolområdet er lige blevet renoveret, og er et af de mest populære områder på Montebello


Kommentarer

Dine kommentarer til Montebello

Joan Bay- Schmith
jeg er 74 år har slidgigt i begge knæ - vejer for meget - har desuden rystesyge- der kommer fra foden op over hele højre side - får derfor også ondt i højre hofte - Jeg bor alene - har ingen bil - men cykler og går. jeg har tidligere haft en langvarig svær depression - men er nu i bedring - sidstnævnte skete efter et overfald hvor jeg arbejdede som socialrådgiver.


Henriette Frederiksen
Jeg vil egentlig bare gerne vide om jeg vil kunne komme i betragtning ??
Henriette Frederiksen
Hej. Jeg har snakket med min læge om et muligt ophold hos Jer, men hun mener ikke jeg kan komme i betragtning, så hun vil have jeg selv skal undersøge det, inden hun vil bruge tid på en ansøgning. Min historie kort: Jeg falder i januar 2012 og får en diskuskolaps, L5/S1 på venstre side, som jeg opereres for i maj, da genoptræning hos fys. slet ikke hjælper. Herefter har jeg genoptræning hos fys. igen, men det bliver ved at gøre ondt. Der er snak om en rygstivende operation, som jeg vælger at takke nej tak til på daværende tidspunkt, da de ikke kan love det bliver bedre, nærmere større chance for det kan gå den anden vej. Men lægerne mener jeg med tiden kommer til at skal have den operation..... Herefter går der 2 år med smerter, lægebesøg, smerteklinik, genoptræningsforløb jeg ender med fleksjob på 12-15 arbejdstimer. Jeg har i dag fast arbejde og jeg tror på at ryggen kan trænes mere op under de rigtige vilkår og med det rigtige hjælp. Jeg ville elske at kunne arbejde mere end jeg gør og ikke at skulle tage piller hver dag for smerter. Hverdagen nu er, at jeg arbejder man-tors, ca 3-4 timer fra morgenen af og herefter skal jeg hvile mindst 1 time på langs. Så går resten af dagen med gå, stå ligge og forfra. Jo mere klokken bliver jo mere ondt får jeg. Jeg har det klart bedst om formiddagen. Hvad tænker I ? Vil I kunne hjælpe mig eller skal jeg bare tage til takke med at min læge mener det er spild af tid, at lave en ansøgning. Hilsen den fortvivlede rygpatient - Henriette Frederiksen
Jette Larssen
Jeg bor i reg. Syddanmark og vil gerne vide om det er muligt for mig at komme til Montebello i 1-2 uger. Jeg har Lupus/SLE/Sjögren, opereret for disklusprolaps i nakken og har slidgigt.
Allan Eckmann
Hvor og hvornår søger man om sådan et ophold? Det er godt nok snart 4 år siden jeg blev opereret, men jeg har bare fået det værre og værre :-(
Conny Christiansen
Jeg vil meget gerne hører om hvordan man får ansøgningsskema,skal ind og have nyt knæ 14 februar er 68 og bor alene. Venligst Conny.
Alex Andreasen
som nylig lårbensamputeret ,er jeg interesseret i at høre om mulighederne for genoptrænings ophold . hvor søger man , og hvad vil det koste når man bor 8362 hørning .
Lis Kristiansen
Hej På vegne en spansk kvinde som har boet i DK i 5-6- år og arbejdet der – men vært udsat for en arbejdsulykke d. 9.4.2016 brækket underarmsknogle ved håndrodsknogle - venstre hånd – vil gerne kunne få behandling – under ophold i hjemlandet. Hun skal anmode om lov til det og fremlægge pristilbud fra det udenlandske sygehus/behandlingssted + dato for behandling på det udenlandske sygehus. Hun har fået isat en metal skinne i underarm og har fortsat store smerter i hånd og fingre ved bevægelse og bevægeligheden er nedsat. Den behandling hun tilbydes nu er afslutningsvis blokade for at mindske smerter - som det eneste man mener der kan tilbydes noget. Dertil kommer ergoterapi med jævne mellemrum for at støtte hendes træning. Efter blokaden som hun får fredag d. 31.10. vil der gå mellem 2-4 mdr før de kan se om denne har givet mindre smerte ved bevægelse. I ventetiden skal hun fortsætte de øvelser for øget mobilitet , som hun allerede har fåetog ved anerkendt behandler. Vi er ved at søge om tilladelse til det, via det danske patientkontor i Viborg at træning kan betales i udlandet og kontakter derfor jer for at få prisoverslag på 1 ugentlig opfølgning – fysio/ergoterapi i forhold til genoptræning Tilbuddet skal gerne være fremme til d. 31.10.2016, da hun der skal have lægens accept af at hun kan modtage genoptræning i udlandet i ventetiden. Hun ønsker naturligvis at kunne tilbringe sin ventetid i hjemlandet. vil gerne have en melding fra jer , da I har meget erfaring for genoptræning og reglerne herfor. mvh. Lis Kristiansen, Silkeborg
dorthe lyngholm
Hej - er ikke klar over - om min første henvendelse blev afsendt / modtaget? Min situation er den - at jeg skal opr - nyt hofteled den 23. aug. - genoptræning foregår i eget hjem af mig selv - har jeg fået oplyst. Da jeg har et ønske om - at blive 100% mobil igen - søger jeg om et ophold hos Jer. Bor i jylland - så er indstillet på at betale fly selv. Bor alene. vh dorthe lyngholm
Annette Kristiansen
Hvordan får jeg et ansøgningsskema. Har nu været syg siden 8/10-2014 med en brækket fod og der er intet sket. Kunne godt tænke mig noget træning...

« Forrige side Næste side »

Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenVideo om Spanien - spanskstil channel