Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. halvår 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Færre købere - ikke bare i Spanien
Færre købere - ikke bare i Spanien
Det internationale boligmarked er under pres. Stort set alle lande oplever boligpriserne er for nedadgående, og at liggetiderne for boligerne er steget. Der er simpelthen færre købere.
Spansk Stil
Det er de normale markedskrafter, der styrer prisudviklingen på boligerne i Spanien. Det vil sige, at udbud og efterspørgsel dikterer priserne. Det kan virke underligt, at et hus man lige har gjort i stand, kan falde i værdi. Ikke desto mindre er det ejendomsmæglerens opgave at fortælle boligejerne, markedet er skiftet nedad, og årsagen til den manglende interesse skyldes at boligen nu er for dyr i forhold til andre spanske boliger til salg i området.

Hvad siger de andre om boligmarkedet i Spanien?
I magasinet Spansk Stil skriver en lokal advokat om de spanske boliger: Boligmarked ensbetydende med kvalitet og fremtid.
Overoptimistisk? Tja, boligpriserne i Spanien har været for nedadgående i noget tid. Siden 2008. De fleste mæglere vil jo bare sige standardbeskeden "Ja, det har været lidt stille, men nu er der ved at være gang i markedet igen".

Investering i bolig i Spanien
Det er selvfølgelig klart, at boligmarkederne altid har været en god investering, bare man ser over tilstrækkelig lang tidshorisont.
En ting er dog sikkert; man skal ikke købe en lejlighed i Spanien og tro, at den kan sælges inden for 2 år med kæmpe gevinst. Man skal huske på, at der er ca. 10% handelsomkostninger på alle bolighandler i Spanien.