Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. halvår 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
La Niña de Benalmádena
La Niña de Benalmádena
Hun er blevet hele Benalmádenas vartegn. Hun er på kommunens brevpapir, er gengivet på utallige postkort, beskrives side om side med Málagas kendte monumenter, er indprentet i fliser – hun er overalt i Benalmádena mest af alt er hun lige midt på torvet i landsbyen. Her blev hun født i 1968.
Spansk Stil
Arabisk mystik omkring ”La Niña de Benalmádena” 
Historien starter for over 800 år siden, dengang Andalusien var hjemland for maurerne. Navnet Benalmádena er arabisk og betyder søn af minerne.

Der var nemlig to miner i Benalmádena – en mine af mineraler og en anden med vand.

Nogle af landsbyens beboere fortæller, at minen med mineraler aldrig er blevet fundet efter, at maurerne forlod Benalmádena.
Historien forlyder, at man sidenhen i Benalmádena har haft en ekspeditioner af en lille gruppe arabere, som havde til formål at finde minen med mineralerne. Oppe i bjergkæden nord om landsbyen skulle man kunne se nogle lyse linjer, der efter signe markerer området, hvor minen skulle befinde sig. Men ingen har nogensinde fundet minen. 

I 1968 vinder Benalmádena Pueblo prisen som den smukkeste landsby i Andalusien. Byens borgmester bestiller et mindesmærke for begivenheden.
En af tidens kendte kunstnere, Jaime Pimentel fra Málaga, får jobbet. Han skal skabe et monument, der gengiver tre egenskaber: Skønhed, mineral og vand. 
Skønhed som landsbyen står for, samt mineral og vand, som lægger baggrund for byens navn. Den unge, smukke pige gengiver således landsbyens skønhed og mineralet gengives via skulpturens materialer. Som det kan ses tilbyder pigen vand.

 

Din vurdering

(4 stemmer)2 kommentarer


Kommentarer

susan
Skal man hygge skal man tage til Plaza de Espana.


Jørgen
Da jeg var på Montebello i efteråret var den lille pige en stor glæde at besøge. Vi var tre "drenge" som tog turen derop næsten hver dag. I slutningen af opholdet var det noget nemmere at gå derop!Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskoden