Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. halvår 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Ostedelikatesser fra De Kanariske Øer
Spansk Stil
Der er ikke mange køer på de Kanariske Øer - til gengæld er der rigtig mange geder. På øen Fuerteventura er der faktisk flere geder end mennesker. Ostene på De Kanariske Øer produceres især på gårdmejerier. Der bruges rå, upasteuriseret gedemælk, men til nogle oste benyttes også lidt fåre- eller komælk.

La Palma
Denne ost, der også kaldes Palmero, fremstilles af råmælk fra øens geder af Palmeraracen - til tider tilsat lidt fåremælk. Osten har en cylindrisk form med en flad overflade. Dens ydre skorpe er lidt klæbrig, med okker og brunlige toner. Pastaen indeni er medium blød, med runde huller. Den har en hvidlig farve, en meget smøragtig tekstur og en behagelig, let røget smag.

Queso Majorero
Denne ost fra Fuerteventura har en helt speciel smag, der kommer fordi gederne græsser på enge med mejorana (vild merian).
Osten kan fås i forskellige stadier af lagring:
Mild: mellem 8 og 20 dage
Mellemlagret: mellem 20 og 60 dage
Lagret: mere end 60 dage

Ostedip: Almogrote
På La Gomera fremstiller bønderne en særlig stærk ost. Den bruges især til at fremstille den helt speciele ostedip, der også kan bruges som mojo til papas arrugadas (dressing til "rynkede" kartofler, se opskrift i sidste nummer af Spansk Stil).

Ingredienser til Almogrote
Et stykke meget stærk ost
Tomater
Lille, stærk peberfrugt
Hvidløg
Olivenolie

Fremgangsmåde
Osten smuldres og blandes i blender med flåede tomater, små stærke pebre, hvidløg og lidt olivenolie indtil konsistensen er som en paté. Mængden af de forskellige ingredienser afpasses efter, hvor stærk du ønsker retten. Farven afhænger af, hvor mange tomater du tilsætter.

God fornøjelse - og velbekomme!



Din vurdering

Bliv den første til at stemme


Læs også





Spansk Mad