Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. halvår 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Solo, sombra eller nube - kært barn har mange navne
Spansk Stil
I Spanien er kaffen stærk. En "café" - en kop kaffe - minder om espresso, men der er selvfølgelig variationer.

Navnet og mængden varierer alt efter forholdet mellem kaffe og mælk. Udgangspunktet er den stærke kaffe og sukker serveres altid ved siden af.

Nube (sky)
Den tyndeste af dem alle og farve som en sky. Overvejende mælk med en sjat kaffe.

Sombra (skygge)
Lidt kraftigere end nube men stadig med mere mælk end kaffe.

Con leche (med mælk)
Halv mælk og halv kaffe.

Cortado (overklippet)
Her er koppen blevet fyldt næsten op med kaffe men netop inden kanten nås tilsættes en smule mælk.

Solo (Alene)
Vi kender den som espresso: lille og stærk uden andet end kaffe.

Americano
Dette er nok den der minder mest en et krus kaffe, som vi skænker det i Danmark og i de andre nordlige lande. Det er en større kop med kaffe af samme styrke, som vi kender det fra Danmark. Sort kaffe uden mælk.

Carajillo
Solo tilsat en anelse brandy. Oftest en såkaldt ”slave-brandy”. Den gængse undskyldning er, at det er godt for fordøjelsen efter et solidt måltid.

Con hielo
- betyder ”med is” og er en solo med isterninger. Et forfriskende alternativ i sommerheden.