Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. halvår 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Markederne er meget dynamiske, og udbudet af varer ændrer sig konstant
Markederne er meget dynamiske, og udbudet af varer ændrer sig konstant
Delikatesser som vilde svampe, biller, orme og myrer
Spansk Stil
Det er en uforlignelig oplevelse, men heldigvis må man godt nøjes med at kigge på.
Størst, flottest og mest besøgt i Barcelona er stedet, hvis man kan lide at handle, men man skal nok afsætte lidt tid, hvis man vil se det hele. Alle markederne er værd at besøge, men især La Boqueria er et absolut must med sin placering på og ved Ramblaen.

Størst, flottest og mest besøgt
Hovedindgangen til markedet er et af de mest fotograferede steder i verden, og man er fra starten flankeret af boder med alle mulige - og umulige - farver, frugter og dufte.

Mennesker af alle typer og aldre myldrer ind og ud mellem de 300 boder.
Markedet er det største af sin slags i Spanien, med det bredeste udvalg, og det er også det mest besøgte.
Traditionerne vægtes højt, men samtidig bliver markederne også moderniseret med forskellige aktiviteter for at fremme kultur, sundhed og - naturligvis - gastronomi.

La Boqueria har eksempelvis åbnet et center, Aula Gastronòmica, hvor man kan lære alt om råvarer og madlavning, og her mødes både professionelle og novicer i madlavningens kunst og tryller over gryderne.

Barcelona - centrum for handel
I gamle dage myldrede bønder og handlende på Ramblaen i et virvar af blomster, frugt og grøntsager. Da bymuren blev revet ned, blev der plads til at markederne kunne blomstre. Markederne blev placeret på strategiske knudepunkter i forhold til kunder og sælgende, og da kirkens store landområder blev solgt i det 19. århundrede blev der plads i byen til markederne La Boqueria og Santa Caterina. I begyndelsen af det 20. århundrede fortsatte udviklingen med markederne i Sarrià, Sants og Sant Andreu.

Konstant bevægelse
Det hele stagnerede i en længere periode, da spanierne kæmpede med rationeringskort og andre restriktioner. Først i 1950'erne kom der igen skub i handelen.
Barcelonas markeder repræsenterer i dag en grundlæggende del af byens sociale-, kunstneriske- og kulturelle arv og befolkningen er lige så varieret som udvalget i boderne.
Det gør markederne meget dynamiske - markederne ændrer sig konstant, ligesom varesortimentet gør det. I dag er der flere end 40 markeder fordelt på over 200.000 m2.


På La Boqueria er der også stort udvalg af nødder og andre snacks

Fest med god samvittighed
Skulle du være så heldig at være i nærheden af Barcelona i forbindelse med en helligdag - og dem er der heldigvis rigtig mange af i Spanien - så tag en tur forbi et af de mange markeder. For hvis der er noget, spanierne ikke magter, er det at sige nej til en fest.
Hver eneste gang den mindste lejlighed byder sig, er der fest i gaden, og det er på markederne folk mødes, danser og fester.
Ofte donerer markederne også penge til velgørenhed, og så har man automatisk en god undskyldning for at have det lidt skægt og samtidig få en oplevelse med på vejen.

Din vurdering

(2 stemmer)0 kommentar
Læs også


Kommentarer
Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskoden