Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. halvår 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Få mere ud af formuen, når Danmark ikke er bopælslandet. Den danske regering sætter en ære i at forhindre personer i at planlægge en flytning fra Danmark til et andet land 
Spansk Stil
Man kender reglerne som de ser ud når man flytter men efterfølgende ændres reglerne med tilbagevirkende kraft så forudsætningerne for den planlægning af økonomien der ofte gennem mange år er foretaget ændres fundamentalt. Dette er naturligvis ikke befordrende for tilliden til politikere, men det er de kendsgerninger som vi kender i dag og som man er nødt til at forholde sig til.

Skat af urealiserede avancer
Spanien er jo nok det land der i denne forbindelse er hårdest ramt af iveren for at lukke såkaldte skattehuller.

Tænk blot på opsigelsen af beskatnings-aftalen mellem Danmark og Spanien og det voldsomme indgreb for beskatning af urealiserede aktieavancer ved flytning.

Skattehul anbefalet af OECD 
Jeg må dog her lige gøre opmærksom på, at det som politikere kalder et pensionsskattehul i beskatningsaftalen mellem Danmark og Spanien, at pensioner kun beskattes i bopælslandet, anbefales af OECD som det fornuftigste og mest rimelige.

Samtidig ønskes loven om lukning af det såkaldte aktieavanceskattehul, hvor Danmark vil beskatte avancer før de overhovedet er realiseret nu af EU-kommissionen undersøgt, idet den mener at princippet om retten til den frie bevægelighed indenfor EU er overtrådt.
Denne nye sag mod Danmark fra EU-Kommissionen er åbnet i oktober 2008.

Allerede ved opsigelsen af beskatnings-aftalen med Spanien har Danmark overtrådt en regel i EU traktaten om, at der skal bestå en dobbeltbeskatningsaftale mellem alle medlemmer af EU.

Sagsanlæg fra EU
Meget tyder på at der er flere sags-anlæg på vej fra EU-Kommissionen mod Danmark, idet de danske regler på væsentlige områder ikke er i overensstemmelse med EU’s principper om den frie bevægelighed.

Så det er umiddelbart blot at sætte sig ned og vente på, at EF-Domstolen får fjernet de værste af de vildskud som skatteministeren har disket op med.

Indtil det er sket, må man jo nødvendigvis agere inden for de muligheder som der altid vil være for at opnå en væsentligt lavere skat end den danske, når man bosætter sig i Spanien. Der er stadig mange muligheder for at få mere ud af sin formue og indkomst, når Danmark ikke mere er bopælsland.

Cand. jur. Hans Birkholm
inwema.dkDin vurdering

Bliv den første til at stemme2 kommentarer
Læs også
Kommentarer

Martin
flyt til udlandet med www.flyttetilbud.dk og få den bedste pris på flytningen.


Flytning til Spanien Portugal Algarve Madrid etc
Flytning til Spanien Portugal Algarve Madrid Flytning til Spanien Portugal Algarve Madrid.... We are an iberian international removal company with regular international routes to Denmark, Sweden, Norway and Finland and also UK and all the other EU Countries. We have regular trips from Scandinavia to Portugal and Spain. Please, call us or send us an email and we can give you a good estimate. We can give you references of our services. Full or part loads, full packing, storage available. Please, contact: Mr. César Curado mudatudo@gmail.com TSA-Mudanzas, SL ( España) Transportes Senhora da Agonia,Lda (Portugal) Mr César Curado tel: 00 351 965653025 www.removalstoportugal.com Mudanzas Internacionales Internacional RemovalsNavn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenSkat i Spanien - Inwema ApS - Internationale skattejurister