Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. halvår 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Solgaranti hele sommeren og masser af frugter og blomster hele året
Solgaranti hele sommeren og masser af frugter og blomster hele året
« Forrige side Næste side »

Ulla og Eurico bor og arbejder på Costa del Sol
Spansk Stil
Majestætiske bjerge beklædt med grønne pinjetræer og små bjerglandsbyer. Til den anden side ligger kystbyer og det blå Middelhav.
Jeg er på vej op til Ulla og Eurico. Et dansk ægtepar, der har udlevet drømmen om at flytte til Spanien.

Anderledes baggrund
”Det har jo ikke bare været en dans på roser for os”. Og selvom synet af poolen, haven, huset og bjergene er smuk, så ligger der mange og hårde jobs forud.
For Ulla og Eurico startede det hele for mere end 30 år siden. De mødtes da Eurico kom til Danmark i 1971 og hans fynske accent gør at jeg af og til glemmer, at han faktisk er portugiser. Han er uddannet Cand. Mag. i idræt og fransk philologi. I Danmark var han medejer af et blomstereksportfirma. Ulla er sygeplejerske og har altid "brændt" for sit fag.


For Ulla og Eurico startede det hele for mere end 30 år siden

Dejligt klima hele året
”Det der måske har været sværest for mig i Danmark”, siger Eurico og lader den halve sætning hænge i luften.
Han løfter hovedet og kigger op mod solen, lader blikket stryge henover poolen, haven og sit nye hus ”...det er vel dette her.
Her har vi solgaranti hele sommeren og den lyse og varme vinter gør, at vi har masser af frugter og blomster hele året”.
Det glæder havemanden sig over.

Der er endnu en ting, som Eurico rigtigt godt kan lide ved Spanien. Han har et smørret grin på læberne og senere får jeg disse detaljer præsenteret.

Bolig .. i hvilket område?
Køb af bolig har vel nok været den hårdeste del af eventyret. ”Vi kom hertil fordi Eurico havde fået lovning på et lederjob i et stort eksportgartneri”. Firmaet lå cirka 15 km inde i landet i Alhaurín, hvor de også havde fået en lejlighed stillet til rådighed. 
Men Eurico indså snart, at det han havde fået lovning på ikke ville blive indfriet, og at han nok måtte lede efter et andet job.
Ulla skulle helst kunne finde arbejde inden for sit fag, og de havde på fornemmelsen, at det ville være nemmest nær kysten. Derfor valgte de at købe ved Mijas på Costa del Sol.
I dag arbejder de begge på Montebello – det danske genoptræningscenter i Benalmádena (læs om Montebello i forrige nummer af Spansk Stil). Ulla som sygeplejerske og Eurico planlægger og styrer Montebellos store haveareal.


Ulla og Eurico bor ved den "hvide landsby" Mijas

Boligkøb i Spanien - hold da op!
”For mig”, siger Ulla, ”var det vigtigt, at jeg forstod hele processen ved boligkøbet. Og hold da op!.. det er anderledes end i Danmark! Derfor følte jeg, at vi havde brug for en dansk mægler og vi fandt den helt rette.
De har en stor del af æren for at vi sidder her i dag. Specielt efter at vi havde købt trak vi meget på deres assistance.
Og "ja”, fniser Ulla, ”jeg er sikker på, at mægleren kender mit telefonnummer. Jeg ringede næsten dagligt, også længe efter at vi var flyttet ind." Det er alt det praktiske, som jeg er vant til selv at have styr på. Der er jeg meget glad for, at jeg blev hjulpet af vores mægler”.

Familie og venner
Hvad med familie og venner i Danmark? Ja, det er jo nok et af de ømmeste punkter. De to sønner, Martin og Marco på hhv. 24 og 27 år virker til at være indforstået med beslutningen.
De nyder godt af en ferie i solen hos mor og far, ligesom Ulla og Eurico tager til Danmark så ofte som muligt. ”Og så er der jo IP-telefoni, så samtalerne til Danmark er gratis”, tilføjer Ulla.
”Vi savner både familie og venner – selvfølgelig gør vi det! Her har vi endnu ikke lagt så mange kræfter i at etablere os socialt.
Vi har haft nok i at prøve at få hverdagen til at falde i hak”.

Euricos ”legetøj”
Jeg tager min sidste tår af kaffen og et sidste blik over poolen, haven og
bjergene. Eurico følger mig ud.

”Kom!”siger han, ”...jeg skal lige vise dig noget”. Foran mig stråler en lækker BMW. ”Hvad siger du så?" Her fik jeg svaret på hans smørrede grin tidligere. ”Biler er bilige i Spanien”, smiler Eurico.Der er mange glæder ved at flytte til spanien
Der er mange glæder ved at flytte til spanien

Kommentarer

Mari Ferrou Norrköping Sverige
Hej! Sitter och tittar på Grekiska sidor och längtar till Kos i Grekland. Hamnar lite utanför ramarna och ser er sida. Jag har aldrig varit i Spanien men tycker det ser lika vackert ut som i Grekland. Ni verkar ha det underbart fint. Ha en underbar dag.


Linda Birgitte Petersen
hej,jeg er sygeplejerske og har overvejet at søge arbejde på Montebello. Hvor skal jeg henvende mig vedrørende dette? Mvh Linda Birgitte Petersen
Ejvind
Jeg ved ikke om jeg vil flytte til Spanien, men da jeg lejede en ferielejlighed i spanien - en penthouse luksuslejlighed med masser af plads til familien, fik jeg syn for sagen. Her kan man bo med dejligt vejr næste året rundt. 300 dage om året skinner solen :-) Lejligheden lå i lamanga området mellem havet og Mar Menor - en indsø, så man kan vælge at bade i det varme vand i indsøen, og det køligere hav om eftermiddagen. Hvis man alligevel skal flytte så kan man lige så godt gøre det med luksus - og denne luksus feriebolig i spanien kostede det samme som et normalt hotelværelse ville have kostet. I indkøb lå den omkring en-1½ million danske kroner. http://www.lamanga-penthouse.dk/
Ejvind
Jeg ved ikke om jeg vil flytte til Spanien, men da jeg lejede en ferielejlighed i spanien - en penthouse luksuslejlighed med masser af plads til familien, fik jeg syn for sagen. Her kan man bo med dejligt vejr næste året rundt. 300 dage om året skinner solen :-) Lejligheden lå i lamanga området mellem havet og Mar Menor - en indsø, så man kan vælge at bade i det varme vand i indsøen, og det køligere hav om eftermiddagen. Hvis man alligevel skal flytte så kan man lige så godt gøre det med luksus - og denne luksus feriebolig i spanien kostede det samme som et normalt hotelværelse ville have kostet. I indkøb lå den omkring en-1½ million danske kroner.
korrespondent Lonny Fischer Olsen
Jeg har nærmest faaet gigt over det hele ! Men det virker uoverkommeligt, at skulle tigge det offentlige om at komme paa Montebello - Dertil kommer at jeg arbejder free lance - (fordi jeg er fyldt 74 aar ) paa en fransk avis - der bliver man jo ikke kasseret (som i Danmark) ! --Ellers elsker jeg saamænd den danske sommer !, men ikke selvtilstrækkeligheden der florerer overalt stort set ! - Det er jeg ikke den eneste der har bemærket ! --Foreløbig har tænkt mig til, at besøge Hotel La Fonda - Det skulle være et rart sted --For jeg kan ikke fordrage at være fuldstændig overladt til mig selv !-- Jeg vil sansynligvis gaa paa sprogskele - selvom jeg er 3-sproglig i forvejen - saa vil jeg foretage mig noget - Jeg er jo ogsaa natur-elsker - og ogsaa dyre-ven -- Saa jeg vil ikke kunne holde ud, at skulle konfronteres med forladte hunde/katte - Saa bliver jeg hellere hjemme !-Det vil glæde mig at blive ringet op, saafremt der nogen der har en bedre løsning ? --Faktisk har jeg tænkt mig at være i Benalmadena Pueplo hele den kolde vinter indtil videre -Med venlig hilsen Lonny F. O.-tlf.no 86 188406
claire
jeg har samme spørgsmål lider frygteligt af gigt og har polymyalgia rheumatica og lupus. er igang med en pensionsag og håber engang at få den er 43 år. tænkte det ville være godt at bo i varmen, og vil tale med min læge om at prøve at komme på montobello, har konstandt kroniske smerter.men ville gerne med tiden flytte der til og den ældste søn og svigerdatter ville gerne flytte med. så jeg ville også vide hvordan man gør og at leje noget som ikke koster en bundegård. og vis jeg får pension hvordan foregår det så som udenlansk dansker..... knus claire..
sanaz
hej med jer ... vi er næsten en unge familie . min mand han er på 50 og fårt sin førtidspantion og jeg er på 35 og arb som sosu .ass . vi har en søn på 4 år . er det god idea til flytter der ? der er mit drøm at flytter til sol og varme . jeg vil meget gerne hør jeres mening . mange tak
Don_Coupe
Halløj du skriver at Biler er bilige i Spanien, og hvordan er vægtafgiften så i spanien på sådan en svedig bmw du står ved i forhold til dk.Og hvad er det for en bmw model og hvad koster den i spanien.
Sandra Frederiksen
Hej, min familie har lyst til at flytte til Spanien, men vi har ikke råd til at købe bolig, så kender i muligvis en hjemmmeside med boligudlejning eller privat udlejning? Og ville det være svært for min mor som er førtidspensionist og har kræft at forsætte sin behandling med kræften og stadig får sin førtidspension bare fra Spanien? og et sidste spørgsmål, vi har også en hund, ville det være et problem at han kom med? Håber ikke det er for krævende spørgsmål. Men jeg siger tak på forhånd :) Mvh Sandra Frederiksen
viggo rubini
hej i jeres lille paredis-jeg er 67 enkemand vil gerne flytte til gran canaria en lille 1 värelses lejlighed men når jeg leder på nettet kommer jeg altid ind på rejsebero eller ferieboliger ved i om der findes et städ man kan finde bolig udlejning privat eller spansk udlejer på forhånd tak--viggo rubini

« Forrige side Næste side »

Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenCASA:UNA Bolig Spanien Lejlighed i Higueron Spanien til salg
Lejlighed til salg i Higueron
CASA:UNA

Skat i Spanien - Inwema ApS - Internationale skattejurister