Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. halvår 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Jens Witthøfft Nielsen i blå habit til venstre
Jens Witthøfft Nielsen i blå habit til venstre
- et netværk for danskere i Spanien
Spansk Stil
"Danes Worldwide er et globalt netværk for danskere i udlandet. Vores formål er at støtte de danskere og deres familier, der har valgt at slå sig ned i udlandet, men også dem der vender tilbage til Danmark efter en årrække."

Sådan siger Jens Witthøfft Nielsen, der til daglig er general-sekretær i den snart 90 år gamle forening.
Danes Worldwide har i dag flere tusinde familiemedlemmer på verdensplan, der benytter sig af foreningens tilbud om rådgivning, fjernundevisning i dansk og adgang til foreningens 110 mand store repræsentant-korps.

Repræsentanterne spiller en helt central rolle for foreningen
"Repræsentanten skal skabe forbindelse til andre danskere og være med til at hjælpe danske familier til rette, når de flytter til området.

Derudover fungerer vores repræsentanter som bindeled til andre danske klubber og organisationer, der befinder sig i deres område", siger Jens Witthøfft Nielsen. I Spanien har foreningen tre repræsentanter; I Madrid, Barcelonaog i Sydspanien.

Kongeligt besøg i Sydspanien
"Vores repræsentanter i Spanien er utrolig aktive, og har skabt mange kontakter til danske organisationer og enkeltpersoner.
Gennem deres personlige indsats er de centrum for en række sociale og kulturelle arrangementer, der naturligvis er målrettet mod danskerne. Men de også har fået spaniernes øjne op for, hvad dansk kultur har at byde på," siger Jens Witthøfft Nielsen.

Som eksempel nævner han det store H.C Andersen arrangement i Sydspanien i 2005, der indbefattede kongeligt dansk besøg og efterlod et varigt minde i form af en H.C. Andersen-statue på en af Malagas smukke pladser.

Arrangementet genererede også mange spaltemillimeter i spanske medier: "Sådanne arrangementer er med til at sætte fokus på Danmark, og betyder måske at danskerne i Spanien retter ryggen lidt ekstra. Man bliver stolt, når man oplever, at den kultur man har med hjemmefra, også anerkendes ude i verden".Din vurdering

(1 stemme)


Jens Witthøfft Nielsen, generalsekretær
Jens Witthøfft Nielsen, generalsekretær