Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Følg gangstien ned for at fornemme størrelsesforholdet
Følg gangstien ned for at fornemme størrelsesforholdet
Den pre-historiske katedral
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Tag kameraet om halsen, det behagelige fodtøj på og rejs 25.000 år tilbage i tiden. Luk øjnene og lad fantasien få frit løb…

Når du træder ind i grotterne ved Nerja, lader du solen og varmen bag dig. Der er køligt og grotterne er i dag oplyst med strategisk placerede lamper.
For 25.000 år siden var det kun fakler og en heftig aktivitet, man blev mødt af ved at træde ind i hulerne.
Det var ikke kameraernes klikken, men nærmere en summen af landsbyliv, hvor der blev lavet mad, hugget brænde, passet dyr og alle de andre daglige gøremål, der skulle til for at overleve i en hård tid.


Nerja - Genopdagelsen
Grotterne i Nerja er nogle af de største og flotteste drypstenshuler i verden.
De ligger ved den lille by Maro. Når man tænker på, at de blev skabt for så mange år siden, ja så er det faktisk utroligt, at de ikke blev opdaget noget før. Hulerne blev nemlig først opdaget i nyere tid i 1959, da fem unge fra Maro og Nerja besluttede sig for at gå på flagermusjagt.

De sad ved en brønd, hvorfra man ved solnedgang kunne observere store flagermusflokke flyve ud. De bevægede sig ned i brøndhullet og mærkede et vindsus nede fra.

Hulen måtte gemme på noget mere, og deres nysgerrighed lokkede dem længere ind, indtil de blev stoppet af to store stensøjler, såkaldte stalakitter.
Dagen efter vendte drengene tilbage med værktøj og brød igennem en smal gang og nåede derefter frem til et galleri så stort, at lygtens lys blev opslugt af mørket. Da de gik længere ind, opdagede de til deres store overraskelse, at de ikke var de første, som havde været i hulen. De fandt skeletter ved siden af gamle lerkrukker.

Godt rystede valgte de at søge dagslyset igen og fortælle vidt og bredt om deres opdagelse. Først hundrede dage senere var de første billeder i avisen og hulerne blev døbt “Cuevas de las maravillas” (Vidundernes grotter) og “La cuevas de Nerja” (Grotterne i Nerja), som de hedder i dag.


Indtryk fra Nerjas fortid
Arkæologerne gik i gang og fandt skeletter, lerkrukker og værktøj, som beviser, at grotterne var beboet fra 25.000 f. Kr. og frem til bronzealderen. 
De fandt også hulemalerier og enorme stalakitter, dannet gennem de sidste 800.000 år, men som begyndte for ca. 25 millioner år siden.

Disse søjler kan opleves under turen i grotterne. De er imponerende store, og det er ikke usædvanligt at se en turist beundre dette naturfænomen med vidt åben mund og en finger på kameraet for at forevige mindet.

Disse fantastiske huler bliver transformeret til en naturlig scene i sommermånederne, hvor der afholdes musik- og dansefestival. Der bliver opført klassiske koncerter, hvor væggene giver symfonierne en genklang, som skaber en eventyrlig oplevelse. Der er også Flamenco-shows og balletter. Grotterne får liv igen.

Kun en tredjedel af grotterne er åbne for offentligheden, men der kan arrangeres specielture for mindre grupper. Disse ture tager gruppen ind i de nye gallerier, som blev opdaget i 1960 og 1970.Nerja drypstenshuler - Åbningstider

Juli - august:
10:00 - 14:00 og 16:00 – 20:00

September - Juni: 
10:00 - 14:00 og 16:00 – 18:30Din vurdering

(7 stemmer)3 kommentarer
Læs også

Der afholdes jævnligt koncerter i drybstenshulerne
Der afholdes jævnligt koncerter i drybstenshulerne
Der kan godt være kø ved billetkontoret
Der kan godt være kø ved billetkontoretKommentarer

Claus Simonsen
Der skal VI til i morgen lørdag.Glæder os. Ses ca. kl. 12.00 Klem og god nat til jer fra Per og Hanne


pov@kromannreumert.com>Thomas job
Se lige dette......
Pia job Thomas job
Hej med jer! Der kan i se dette fantastiske - vi talte om i går. Fortsat god dag - til jer begge. Knus fra osNavn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenLej Feriebolig i Spanien

Video om Spanien - spanskstil channel