
Marineret kanin |
- med rynkede kartofler og Mojo Rojo
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Conejo en salmorejo con Papas Arrugadas, som retten hedder på De Kanariske øer, får tænderne til at løbe i vand
Conejo
1 kanin på ca. 1 kg
groft salt
6 fed hvidløg
1 knivspids paprika
1 chili peber
oliven olie
1 glas hvidvin
eddike
laurbærblad
rosmarin
timian
Papas
1 kg små kartofler
250 g salt
1 l vand
- Skær kaninen i mindre stykker og gnid med salt. Kom hvidløg, salt, paprika og peber i en morter.
- Blandingen hældes over kaninstykkerne sammen med hvidvinen og eddiken.
- Tilsæt laurbærblad, rosmarin og timian.
- Lad kaninen trække minimum fire men helst tolv timer i marinaden.
- Tag derefter kaninstykkerne fra og brun dem på en pande.
- Derefter lægges stykkerne over i et lerfad.
- Resten af marinaden koges med den tiloversblevne olie, som så hældes over kaninen.
- Steg videre på panden i nogle minutter eller indtil den er mør.
Rynkede kartofler
- Papas Arrugadas
Vask kartoflerne og sæt dem i kog med 250g salt pr. liter vand i 20 min.
ved svag varme. Hæld vandet fra, men efterlad lidt i bunden af gryden.
Sæt gryden tilbage over svag varme.
Ryst kartoflerne forsigtigt i et minuts tid, mens de tørrer og saltet krystaliserer.
Sluk for varmen og dæk kartoflerne med et viskestykke i 5 min.
Mojo Rojo - Rød Mojo
½ tsk spidskommen (stødt)
3 spsk vineddike
4 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
½ tsk oregano (tørret)
3 chili (friske, enten røde eller grønne)
friskkværnet peber
2 tsk paprika
Salt
Tilberedning
Halver chillifrugterne og fjern kernerne.
Hak hvidløg og chilli groft og bland dem med de øvrige ingredienser.
Findel det hele i en minihakker eller en morter. Bland det lidt ad gangen med olie og eddike, forholdet 3-1 til den ønskede konsistens opnåes.
| |
|
|
Kommentarer
Søren Olsen
det ser godt ud, men når man bor i Danmark er det ikke lige til at få en kanin, kan man bruge en kylling.