Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Vulkanen El Teide
Vulkanen El Teide
Vandreture der sætter spor i sjælen
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Vulkanen El Teide, lange strande, dybe kløfter, eksotiske skovområder og dale med bananpalmer - Tenerife er et univers af kontraster

Tenerife er den største af de syv kanariske øer. Den har et behageligt klima hele året, hvor dagtemperaturen sjældent kommer under 20 grader om vinteren, eller over 30 grader om sommeren. Den sydlige del af øen er tør og solrig og rummer derfor de fleste turistområder. Derimod falder der mere regn på den nordlige side, hvilket holder området grønt og frodigt året rundt.
Men uanset hvor på øen du opholder dig, troner den gamle vulkan majestætisk.


Den gamle vulkan
El Teide er øens 3718 meter høje vulkan. Det er Spaniens højeste punkt og verdens tredjehøjeste vulkan.
El Teide er stadig aktiv, men sidste udbrud var helt helt tilbage i 1909.

Et tur op ad El Teide er en af øens helt store attraktioner, og en del af turen kan tages med svævebane. Når du ankommer til det højeste punkt, kan du mærke at luften er tyndere, og du mister nemmere pusten. Lugten af svovl minder om vulkansk aktivitet.

Det er fristende at klatre helt til toppen, men af sikkerhedsmæssige grunde er det ikke længere tilladt at tage den sidste bid helt op til krateret.
Fra det højest tilgængelige punkt er der udsigt over Tenerife og til naboøerne Gran Canaria og La Gomera. Husk, at der kan være “koldt på toppen”, så tag en trøje med.


Varieret natur
At Tenerife er en vulkanø betyder selvfølgelig, at der er store højdeforskelle, hvilket igen betyder, at der er store variationer i vegetationen.
Den veksler mellem tørre områder med sukkulenter og kaktus til laurbær- og fyrretræskove og den urskovslignende Mercedesskov. Nordtenerife boomer af frodige planter.
Hvis du kører fra syd mod nord via El Teide, fornemmer du ændringerne i klimaet. Turen byder på fantastiske udsigtspunkter og små bjerglandsbyer.
Husk at slå et smut forbi øens berømte drageblodstræ, som siges at være over 2000 år gammelt.

Nationalparken er også et besøg værd. Turen dertil går gennem grønne områder og små charmerende byer. 
I selve parken er der specielle klippeformationer, som kan få fantasien til at løbe løbsk.
Parkens eneste bygning er det statsejede hotel, Parador de Cañandas del Teide, som ligger mere end 2000 meter over havets overflade. Her kan du få værelser med panoramisk udsigt til El Teide.

Klimaet og naturen er perfekt til vandreture på alt fra en time til flere dage. Vandreruter er der mange af, og kortene, som udleveres på turistkontorerne, er nemme at følge.


Forandring fryder
Når benene er trætte, og du trænger til at slappe af, står en omgang massage eller en skønhedsbehandling måske højt på ønskelisten. Alternativt et besøg i et vandland eller en zoologisk have.
På Tenerife er der mange forskellige tilbud.La Gomera
Det kan anbefales at tage en tur til Tenerifes smukke naboø La Gomera. 
Rejsen starter med båd fra Los Christianos på Tenerife, hvorefter man ankommer til La Gomeras hovedstad San Sebastián. 

Besøg eksempelvis den dejlige nationalpark Garajonay eller den lille by Agulo, hvorfra der er udsigt mod Tenerife og El Teide.

Din vurdering

(9 stemmer)0 kommentar


Vandreture, der sætter spor i sjælen
Vandreture, der sætter spor i sjælen


Kommentarer
Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskoden
Video om Spanien - spanskstil channel