Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Som taget ud af en Bounty-reklame
Som taget ud af en Bounty-reklame
Guide til strandene på ”Middelhavets Caribien”
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Øen byder på et utal af bugte og strande i alle tænkelige former, alle med lyst og fint sand. Sandstrand og smaragdgrønne vand, minder mest om en ”Bounty-reklame”.

De fleste store, brede sandstrande på syd- og nordkysten. Alle de større strande er godkendt til europæisk standard med blåt EU-flag. De har således alle bad, toilet og livreddere.
Selvom øst- og vest har et utal af vidunderlige små bugte, vil vi i denne guide begrænse os til de store og let tilgængelige strande.

Sydkystens strande er specielt populære blandt det unge publikum, nok på grund af nattelivets mange barer og diskoteker
– for eksempel kan nævnes Palma Nova og Magaluf.
Nordkysten er mere attraktiv for familier med børn på grund af de lange og meget brede sandstrande, hvor Alcudiabugten fremstår som det helt store tilløbsstykke.


Playa de Palma
På den lange strand og promenade ved øens hovedby, Palma de Mallorca, finder man et væld af strandrestauranter, caféer og barer. De mange palmer langs promenaden giver et ekstra pift til den livlige stemning. Stranden strækker sig mellem Palma de Mallorcas handelshavn, forbi den lille prestigefyldte lystbådehavn Portixol, og videre ud til kystbyen Can Pastillas. Playa de Palma er oplagt for dem, der kan lide en kombination af storby og strand.


Paguera
Paguera ligger cirka 40 kilometer øst for Palma de Mallorca. Stranden er, som så mange af øens strande, en større bugt.
Den udgør en halvcirkel som er 600 meter lang og 50 meter bred. Paguera er en mindre turistby, hvor spanierne ynder at holde ferie. Langs hotellerne og villaerne langs Pagueras kyst, er der en dejlig smal sten- og sandstrand. Det var her “Jaime I el Conquistador” landsatte sine tropper i 1229 for at befri øen for dens muslimske dominans.
I dag besøges Paguerasbugten mest af lystyachts.


Camp de Mar og Claudia Schiffer 
Port d'Andratx ligger i naturskønne omgivelser med bjerge og skov på den ene side og den lille strand Camp de Mar på den anden. Stranden er små 200 meter lang og 60 meter bred.
Camp de Mar er endvidere karakteriseret ved den lille mini-ø, som mest af alt er et lille klippebrud, der stikker op midt i bugten. En 50 meter lang gangbro fører fra strandbredden ud til klippen, hvor man finder en chiringuito (strandrestaurant).
Der er en helt speciel stemning, når man sidder midt i bugten omgivet af smaragdgrønt vand og store grønne bjerge. Kigger man lidt op ad det store bjerg, kan man få øje på Claudia Schiffers ”lille” villa. Du kan også bo der: Rækkehus i Port Andratx Spanien til salg


Cala Tuent
Cala Tuent stranden er velegnet for naturelskere. Det er ligeledes en bugt og måler 180 meter i længden og 55 meter i bredden. Den tilhører ikke kategorien store, brede sandstrande, og den hører heller ikke til i kategorien med det blå EU-flag.
Måske hører den slet ikke til i denne guide, som omhandler store, let tilgængelige sandstrande. Men den fortjener alligevel at klemme sig ind. Det er nemlig en blanding af en strand med rimelig plads samtidig med, at det er en bugt, som ligger lidt væk fra de mest befærdede og tilgængelige områder.
Tilkørslen dertil, går via bjergveje og skøn natur.
Stranden består delvist af sand og sten. Man bør holde sig fra at svømme ud for det afmærkede område pga. utilregnelige strømme.
En dejlig naturskøn strand, som selv i højsæsonen ikke er meget besøgt.Playa de Formentor
Playa de Formentor ligger for foden af halvøen Formentor i byen Pollenca, få kilometer fra Alcudia. Det er en af de mest kendte strande på den nordlige side af Mallorca. Stranden er delt op i to.
Den nordlige side af Pollenca lystbådehavn, som har to mindre strande på hhv. 100 og 250 meter i længden og cirka 40 i bredden. På den sydlige del af havnen ligger den store strand på 1½ km i længden og ca. 50 m i bredden.
Masser af liv og dejlig aftenstemning i og omkring lystbådehavnen.


Playa de Alcudia
Stjernen blandt mange - og et sandt paradis for børnefamilier. Den 5 km lange hvide sandstrand udspringer fra Alcudias lystbådehavn i nord og fortsætter langs flodudløbet, der i sydlig retning danner grænse til byen Cant Picantfort.
På de første 2 kilometer fra havnen, er stranden i snit 80 meter bred og når på mange punkter op over 100 meter.
Byen og de mange hoteller er tilpasset børnefamilier. Vandet holder sig under 50 cm i dybden de første 50 m, og man skal langt ud før dybden overstiger 1 m.


Cala Millor
Cala Millor er også en af de kendte feriebyer. Strandens ”belægningsgrad” i højsæsonen er relativ høj. Cala Millor fik sine første hoteller allerede i 1930’erne, men det var først i 80’erne at turismen rigtig tog til.
Stranden er små 2 kilometer lang og i snit 40 meter bred.


Cala d’Or
Cala d’Or ligger på den sydlige del af østkysten. Området har 8 små badevige.
Heraf har 3 af dem blåt EU-flag. De er let tilgængelige og har det karakteristiske lyse sand. De ligger dybt indhugget i bjergene og kysten, og de er som regel bredere, end de er lange.
Længden på dem er hver især små 100 meter. Cala d’Or er en turistby med lavt byggeri i grøn pinjeskov, der er kendetegnende for store dele af Mallorca.
Det er altid muligt at finde en feriebolig i Cala d'Or, se fx lejlighed i Cala D'Or Spanien til salg.


Colonia de Sant Jordi og Es Trénc
På den sydlige del af Colonia de Sant Jordi ligger stranden af samme navn. Det eneste, der skiller det tyrkis-grønne vand og den grønne pinjeskov er et bredt bælte af hvidt sand. Det samme gør sig gældende for stranden Es Trénc, som ligger på den nordlige side af byen.

Sant Jordi stranden er små 1½ kilometer lang og i snit 60 meter bred. Es Trénc har omtrent samme bredde og er 500 meter lang. De to strande udmærker sig endvidere ved deres klitter. Skovområdet op til strandende er fredet, og der er således intet byggeri eller større veje i nærheden.
Vær opmærksom på, at der ikke er indkøbsmuligheder, ligesom der heller ikke er restaurant. Så husk drikkevarer og solbeskyttelse.
En oplagt udflugt i det blå... og grønne.


Læserkommentar fra Anders Christensen til beskrivelsen af Es Trénc

Geografi og restaurant/indkøb!
Det er den mest fantastiske strand på mallorca med store dovne bølger og fred og ro, har boet lige op ad den i en måned sidste år. Vi både spiste og shoppede på strækningen, der målt på morgenløbeturen er ca. 1,3 km for Es Tréncs vedkommende. Jordi stranden er betydeligt længere. Der er restaurant i den ene ende af stranden!
Du kan evt se på Google Earth, de billeder er måske ikke så klare, men man kan godt ane nogen tage i overgangen mellem strand og beplantning.

 

Din vurdering

(9 stemmer)1 kommentar"Es Trénc" stranden taget af Anders Christensen i 2007


Kommentarer

Benny
Kender i brita?

Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenLej Feriebolig i Spanien

Video om Spanien - spanskstil channel