Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
« Forrige side Næste side »

Paella Valenciana – Valensisk risret er uden tvivl, den mest udbredte og berømte ret fra Spanien
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Paella er en folkeret, og der er ikke kun én måde, eller én regel om, hvad der skal i

Dog er der nogle ting man ikke kommer uden om.
1. Risen: Der anvendes korte ris, som vi kender fra risotto. Det er bedst ikke at bruge lange ris, da de ikke opsuger så meget af bouillonen, og dermed ikke smager af så meget.
2. Varmen: Varmen skal være jævnt fordelt under hele panden.
3. Panden: En paella-pande, bruges kun til at lave paella. Panden der bruges i Spanien hedder “paella”, hvoraf navnet.


Tilberedning
Kom muslingerne i vand og dæk dem med vand.
De koges i ca. 5 min.
Smid de muslinger væk, som ikke åbner sig.
Læg de åbnede til side.

Kog skaldyrene i 4 kopper vand i ca. 20 min. Smag bouillonen til med salt, peber og safran.
Sæt den til side.

Skær poulard og kanin i mindre stykker og steg dem i den opvarmede olivenolie.
Tag kødet op og læg det til side.

I en paellapande steges de hakkede løg i 4 skefulde olivenolie, til de er gyldne.

Tilsæt peberfrugter, grøntsager, hvidløg, tomat og kød. Steg videre i ca. 5 min.

Derefter skæres blæksprutten i stykker og tilsættes. Rør forsigtigt og steg det over svag varme. Tilsæt den ukogte ris og rør rundt i et minuts tid.

Tilsæt 4 kopper af den tilsmagte boullion.

Kog det hele over middelvarme og tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt.

Rør kun de første 5 minutter.

Efter ca. 10 min tilsættes skaldyrene, de åbne muslinger og de skårne champignoner.

Kog videre i ca. 8 minutter (sammenlagt koger risen i ca. 18 min.).

Tag paellaen af varmen og dæk den til.

Den skal trække i ca. 10 min., hvorefter den bør serveres.





Safran
Safran er verdens dyreste krydderi. Til 1 kg safran bruges der 75.000-100.000 blomster, der håndplukkes. Safran er mørkerødt og først ved brug bliver farven gul.

Krydderiet fremstilles af støvdragerne fra safrankrokusplanten, der hovedsageligt dyrkes i Iran, Indien og Spanien.
For at få mest smag ud af safran kan du opløse nogle safrantråde i vand, og hele opløsningen bruges i retten.

Alternativt kan du riste trådene på en pande i nogle få minutter. Det er vigtigt at de ikke brænder, så rist dem over svag varme.
Trådene knuses til pulver inden de tilsættes retten.

Din vurdering

(8 stemmer)



5 kommentarer
Læs også



Kommentarer

Thierry
Hanne hvis du syntes muslinger og blæksprutter er ulækkre, har du ikke noget at gøre på denne hjemmeside. Bliv på en hjemmeside hvor du kan tale med andre mennesker det har den samme mening om mad som dig selv! Du er meget velkommen til at at proppe dig med alle de meget ulækre og kedelige råvarer du helt sikkert plejer at købe i det danske lavpris supermarked. En fransk kok, der er begyndt at blive rigtig træt af uvidende danskeres kommentarer, når der kommer mad på bordet.


Paella er MUMS
Jeg ser Paella som det mest lækreste i verden. Sikkert fordi det er indblandet med sankt hans bål på andalusisk strand, hvor 30 forskellige kokke ned langs kysten give smagsprøver i konkurrence om at få lov til at sælge en ret :) Paella er super lækkert, og jeg vil fluks finde en paella pande og prøve denne opkrift :)
Iaa
Der er intet mad, der er "ulækkert"!
Spansk Stil
Ja sådan er smag og behag jo så forskellig
Hanne
Jeg synes at muslinger og blæksprutter er ulækkre.

« Forrige side Næste side »

Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):



Udfyld venligst sikkerhedskoden



Video om Spanien - spanskstil channel

Spansk Mad