Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Ajo blanco betyder ”hvidt hvidløg” og er en suppe, der serveres kold ligesom gazpacho
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Den stammer fra maurernes tid i Andalusien og er dejlig forfriskende om sommeren

Hvidløg er både naturmedicin, grøntsag og magi. Det blev først nævnt ca. 3000 år før Kristi fødsel og kom oprindeligt fra Sibirien. Lige siden da har man forsket i løgets gode egenskaber. Man mener at hvidløg bl.a. kan bruges mod svamp, betændelse, ørepine, halsbetændelse og... vampyrer.

Der er frit valg, om du vil spise hvidløget råt, stegt, kogt eller bagt, udvinde saften eller hænge det om halsen.


Ingredienser
(til 6 personer)
300 g smuttede mandler
4 fed hvidløg
Groft salt
300 g tørt brød uden skorpe
3 dl olivenolie
Lidt mælk
4 spsk. sherry- eller vineddike
Ca. 1½ liter koldt vand
300 g muskatdruer eller små
druer uden kerner


Tilberedning
Blend mandlerne sammen med hvidløgene og en smule salt, indtil blandingen er så ensartet som muligt.
Opblød brødet i lidt lunken mælk.
Pres mælken ud og kom det i massen, og bland det hele godt.
Tilsæt eddiken og det kolde vand.
Olien tilsættes lidt ad gangen. Rør godt for at opnå en jævn suppe.
Tilsæt druerne uden skind og sten.
Sæt suppen i køleskabet et par timer. 
Suppen skal serveres meget kold.

Din vurdering

(2 stemmer)



0 kommentar
Læs også



Kommentarer




Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):



Udfyld venligst sikkerhedskoden



Video om Spanien - spanskstil channel

Spansk Mad