Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Cyklister i alle aldre deltager i Cykeldag gennem Barcelonas gader
Cyklister i alle aldre deltager i Cykeldag gennem Barcelonas gader
Barcelona er blevet mindre - eller i hvert fald føles det sådan
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Et velfungerende net af cykelstier er nemlig blevet etableret og gør nu, at byen og dens mange seværdigheder kan ses fra den to-hjulede. 

Vælger du at besøge La Sagrada Familia, Ramblaen, Det gotiske kvarter i Citutat Vella, Parc Güell og Gaudis andre geni-streger, strandpromenaden, byparkerne.... ja, selv hvis du vil hilse på Ronaldinho og hans legekammerater på Camp Nou fodboldstadion, kan du gøre oplevelsen mere intens med en idyllisk cykeltur.

Med i alt 128 kilometer cykelstier kan metropolen nu opleves i fri luft og i dit eget tempo uafhængig af de forskellige trafikforhold. Hele vejen langs Avenida Diagonal, som gennemskærer byen diagonalt, er der nu anlagt cykelsti, og gør vejen til rygraden i cykelstiernes netværk.
Herfra leder flere ned mod byens centrum, den olympiske havn (Montjuic) samt op mod katedralen La Sagrada Familia og Parc Güell.


Cykel-Tapas-Pub-Crawl
Du kan tilmelde dig en af de mange arrangerede udflugter gennem byen.

Der er noget for en hver smag.
Fx Gaudís rute, havnen og den olympiske by. Der er enddog et selskab, der arrangerer en – skal vi kalde det – cykel-tapas-pub-crawl... I hvert fald besøges nogle af byens mest populære tapasbarer på cykel. Om turen hjem bør foregå til fods, skal vi ikke komme nærmere ind på.


Et nyt folkefærd
At cyklisterne er et forholdsvist nyt folkefærd giver sig til kende ved fodgængernes færden på cykelstierne.
Man skal ikke blive overrasket, hvis de bliver små-fornærmede, når man forsøger at komme forbi på ”sin” cykelsti.
I september 2007 blev det håndhævet, at der gives bøder til dem, der befærder sig som fodgænger på cykelstierne.

Eftersom dette var helt unikt og aldrig set eller hørt før, gav det genlyd i alle landets medier. Måske var dette tiltag, mest af alt, en image-kampagne fra Barcelonas side, hvor man ønsker at vise, at byen tænker fremadrettet.
Barcelona holder dog fast ved deres lille revolution, og der blev i oktober afholdt en cykeldag, hvor store områder af byen blev afspærret og helt var forbeholdt de to-hjulede.


Her er lidt inspiration til en tur på cykel i Barcelona


Det gotiske kvarter
Den gamle by – Ciutat Vella – udgjorde indtil slutningen af 1800-tallet Barcelona by, hvor det gotiske kvarter agerede bycentrum. Mens man kringler sig igennem de snoede labyrinter af brostensbelagte gader, bliver man uvilkårligt slynget 150 år tilbage i tiden.
Her kan man også opleve katedralen og de gamle katalanske kongers residens. Der er selvfølgelig cykelparkering lige ved siden af.


Havnen og stranden
Cykelstierne smyger sig langs havnen og strandpromenaden. Man bør lade sig friste af shopping-området Port Vell og den olympiske havn Puerto Olimpico.
Her ligger også Parc del Forum med bygningen Edificio Forum, hvis facade består af solpaneler.


La Rambla
Ramblaen er for mange livsnydere synonymt med Barcelona. Den lange passage med fortovsrestauranter og caféer munder ud i Plaza de Colon, som fører ned til havnen. Der er cykelparkering langs ramblaen samt for enden ved Plaza Catalunya.


Sagrada Familia
Spaniens mest besøgte monument, katedralen La Sagrada Familia, som endnu ikke er færdigbygget, blev et af Gaudís hovedværker og hans bemærkelsesværdige arkitektur skinner tydeligt igennem. Cykelstierne fører helt hen til katedralen, og der er cykelparkering uden for.


Hvor og hvordan
Cyklerne kan lejes på traditionel vis blandt andet ved de mange turistinformationskontorer.
Her koster de € 4½ for en time og € 11 for en halv dag. Besøg hjemmesiden www.barcelonaturisme.com for yderligere information, siden er på engelsk.

De fleste hoteller er også begyndt at forestå med udlejning af cykler og udstyr. Det kan anbefales at leje en sammenklappelig cykel.
Et andet alternativ er at leje dem fra de moderne cykelcentraler, der findes rundt omkring i centrum.

Cyklerne er her forankret til et stativ, hvortil der er koblet en en lille informationscentral med plads til at køre et kreditkort igennem. En rød lampe blinker i den cykel, du er blevet tildelt.

Ved tilbagelevering i en af cykelcentralerne, trækkes beløbet fra din konto. Det koster her € 4 i timen.

For kort over udlejningscentralerne kan du tjekke www.bicing.com, som dog kun er på katalansk og spansk. Cyklerne kan medtages gratis i metro, tog og sporvogn uden for myldretiderne.


Arrangører af cykel-by-ture
www.bajabikesbarcelona.com
www.barcelonabybike.com
www.bikinginbarcelona.net
www.bikerentalbarcelona.com 
 

Download (2 MB)
Cykelkort over Barcelona

 

 


Din vurdering

(1 stemme)0 kommentar
Læs ogsåKommentarer
Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenLej Feriebolig i Spanien

Video om Spanien - spanskstil channel