Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
EXPO Zaragoza 2008
EXPO Zaragoza 2008
Verdensudstillingen i Zaragoza
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Den nordøstspanske by Zaragoza i Aragonien er sæde for verdensudstillingen 2008.
102 lande er tilmeldt, og Danmark er repræsenteret med nytænkning og teknologi i højsæde.

Det overordnede tema er ”Vand og Bæredygtig Udvikling”. Udstillingen varer fra den 14. juni til den 14. september. Mere end 7 millioner personer forventes at besøge de omkring 25ha, der fyldes til bristepunktet med ”infotainment” (kombination af information og underholdning). Og ikke mindst er verdensudstillingerne med til at fremme Danmarks image.

Danske ringe i vandet 
Der er store forventninger til Danmarks deltagelse, og de ser ud til at blive indfriet. Du træder fra det travle hovedstrøg ind i et lille stykke Danmark – ind i pavillonen. Her mødes du af et øjebliks mørke.

Sanserne åbnes og klargøres til helt nye oplevelser. Det er velkomsten i den danske pavillon.

Pavillonen er udarbejdet af arkitektfirmaet Spektrum og har fået titlen ”Ringe i Vandet”. Nu, hvor sanserne er skærpet og nysgerrigheden vakt, kan de forskellige tematiske cylindere udforskes. 

Hver cylinder, der hænger ned fra loftet, giver sin egen beretning om vind, vand, biologi og mennesker. Når man træder ind i vind-cylinderen, er det som at træde ud på en åben eng, hvor man mærker vindens susen i håret. 

Hver cylinder er en sansespækket oplevelse inden for hvert sit felt.

Nu har du følt ressourcen – vinden – på egen krop, og nu, hvor du træder ud af cylinderen, fortsætter fortællingen om dansk bæredygtig teknologi. Efter en lærerig eventyrrejse i det højteknologiske univers, kan du sætte dig til rette i de danske designmøbler og nyde et måltid i den danske fyrreskov.
Sådan føles det i hvert fald. Den danske fyrreskov er gengivet i den største af de fem cylindere, hvor der også er en dansk butik.

Efter måltidet kan du tage en lille siesta på bænken, der løber langs pavillonens indervæg. Her kan du mærke en mild brise og fornemme den danske morgendis, opleve den fine støvregn eller den frostklare danske dag med sne og is.

Pavillonen ”Ringe i Vandet” er på 600 m2, og ringene i vandet repræsenteres af de fem cylindere, som er på mellem 3 og 9 m i diameter.

Pavillionen huser endvidere en lille sø med egen bro, og de mange plasmaskærme gengiver atmosfæren fra den danske natur og det danske klima...

Dansk dag
Ligesom på de tidligere verdensudstillinger afholder Danmark en nationaldag med kulturelle indslag.
Denne dag er bl.a. en stor mediedag, for begivenheden skaber en her-og-nu interesse for landet.

Besøg EXPO Zaragoza 2008
Turen fra Danmark til Zaragoza kan med fordel gøres via fly til Barcelona.
Herfra kan Zaragoza nås med højhastighedstog på 1½ time eller med bil på cirka 2 timer via motorvej hele vejen fra Barcelona.


Mere information
EXPO Zaragoza 2008
Der søges danske guider til EXPO Zaragoza 2008

Video om Spanien - spanskstil channel