Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Det fløjlsbløde blik har en gnist, der røber den temperamentsfulde og fanden-i-voldske lidenskab, der gemmer sig i Penélope Cruz. Egenskaber der har bragt hende i forgrunden for Hollywoods glitterunivers. Erotiske scener og hede bekendtskaber blandt Hollywoods “store drenge” træder i baggrunden for den flid og ihærdighed, der har forvandlet Madrid-pigen til Hollywoods “latin beauty”
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Skønhed, lidenskab og temperament
– et spansk ikon i Hollywood


Fra firser-poptøs til verdensstjerne
“Pe”, som hun kaldes blandt familie og venner forlader folkeskolen 15 år gammel. Dansestudierne er hendes ét og alt, og hun vælger derfor at gå ud af folkeskolen for at hengive sig til dansen. Kort tid efter udvælges Penélope fra en casting, og stopper dansen. Det er affyringsrampen til en rumfart mod den ydre sociale atmosfære. Hun får snart tilbudt flere jobs inden for diverse tv-reklamer og musikvideoer.
Hendes næste skub fremad bliver deltagelsen i musikvideoen for en af landets store 80’er-popgrupper, Mecano. Her oplever vi den spæde teenager med bobbet hår og Boy George-hat i en flirt med gruppens forsanger. En flirt der viser sig at fortsætte ud over sendetiden. Hun er nu kæreste med en af landets popidoler Nacho Cano og får snart tildelt jobbet som vært i et af spansk tv’s teenage-programmer.

Erotiske scener – etiket for livet Pe får nu tildelt roller i større spanske film. Jamón Jamón (1992) er hendes anden film, og den giver hende et gennembrud på nationalt plan. Det er i hovedrollen som den unge lidenskabelige pige, hvor hun har erotiske scener med den spanske macho Javier Bardem – et skæbnesfuldt sammentræf skal fremtiden røbe.

De erotiske scener er medvirkende til hendes gennembrud og en etiket, som hun i dag kæmper for at kaste af sig.
Den amerikanske film-industri har nu også fået øjnene op for den spanske señorita. Filmen Belle Epoque af 1992 får nemlig international opmærksomhed. Cruz har nu en halv fod inde i det amerikanske filmmekka.
Og dette får gang i hjulene.
Hun producerer nu årligt 3-4 film, dog af varierende kvalitet.

Der kommer et bedre bud fra det spanske hjemland, da en ung filminstruktør ved navn Pedro Almodóvar tilbyder Pe en rolle i filmen Carne Trémula (1997). En film der, sammen med “Abre los ojos” fra samme år, får hende helt frem på verdensscenen.
Der trækkes nu i hende fra begge sider af Atlanten, og uden at være bevidst om det, er der netop opstået et bindeled til hendes næste store kærlighed og filmstjerne – Tom Cruise.
Men inden vi når så vidt, har Cruz endnu sin første store prisbelønning til gode.

“Jeg er stærk og giver min mening til kende. Dette har ofte medført problemer, men har også gjort, at jeg står her i dag”, udtaler Pe sig. Og måske er det denne indstilling der gør,
at hun snart skal modtage sin første Goya (spansk version af Oscar). Den får hun for “bedste kvindelige skuespiller” i filmen “La niña de tus ojos” fra 1998. Hun har nu rullet den røde løber ud til Hollywoods univers.
Filmen “Alt om min mor” med Cruz i hovedrollen som den underdanige og velmenende nonne får nemlig international succes og tildeles Academy Award for “bedste fremmedsprogede film”.

Livet som stjerne
Og sladderen går…
Ingen filmstjerne går uden om sladdermediernes spydige tunger, og Pe er heller ingen undtagelse. Hendes skønhed vækker opsigt, og der er stor interesse for “the Spanish beauty”.
Under optagelserne til en af hendes første store film i Hollywood-regi “All the pretty horses” har Penélope en affære med den mandlige hovedrolleindehaver Matt Damon - i hvert fald i følge mediernes udtalelser. Mediernes omtale af affæren med I filmen “Vanilla Sky” (amerikansk version af ‘Abre los ojos’), spiller hun over for Tom Cruise. Han fortrylles af den spanske skønhed, og forlader sin kone gennem flere år, Nicole Kidman.
Hollywoods yndlingspar ‘Cruz & Cruise’ er nu en realitet. Denne konstellation holder i tre år frem til 2004, hvor de skilles i venskabelig tone.

Fortryllede stjerner
…eller måske snarere forheksede stjerner. 
Tom Cruise bliver i hvert fald ikke den sidste i rækken af mandlige verdensnavne, der forlader sin kone efter nærmere bekendtskab med Penélope Cruz.

Nicolas Cage arbejder sammen med Penélope i filmen “Kaptajn Corellis Mandolin” og forlader efterfølgende sin kone. Matt Damon går samme vej efter optagelserne til “All the pretty horses”.
Sladderspalterne offentliggør billeder med Cruz og Bono fra U2, der åbenlyst går hånd-i-hånd, selvom Bono har kone og fire børn. Penélopes skønhed og talent har i den grad taget verdensscenen med storm. Penélope Cruz topper mediernes lister over de mest sexede kvinder i verden.

Og medierne får ikke nok…
De fremkommer nu med, at Pe har en affære med den kvindelige latiner-steg, Salma Hayek.
“I love Salma Hayek”, udbryder Penélope i David Lettermans talkshow.
Penélope har et mere end venskabligt forhold til sit latinamerikanske sidestykke – Salma Hayek – den mørkglødede mexicaner.
I hvert fald, hvis man tager rygterne for pålydende.
Dertil griner Cruz og siger, “ja, det var der sikkert mange journalister, der ville kunne leve højt på, men jeg må desværre afvise påstanden”.

4 mill. kroner for et foto
Siden sine første bevægelser i mediernes søgelys har Penélope formået at holde en god tone til journalisterne, og selv de største skandalemedier indrømmer, at hun er en sympatisk person med begge ben på jorden og en afslappet indstilling til stjernemiljøet.
Hun lægger dog ikke skjul for, at hun foragter paparazzi-fotograferne, og det er der måske god grund til. En fransk journalist modtog 4 millioner kroner for et afslørende billede af Penélope Cruz sammen med hendes nyudkårne.
På billedet ses hun hånd i hånd med Javier Bardem, en rigtig flot og stolt, spansk macho og samtidig tidens største mandlige skuespiller af spansk nationalitet. Han var den første spanske skuespiller til at modtage en Oscar – efterfulgt af sin kæreste, Penélope.

Der er fart over Penélope, og hun har tid til lidt af hvert. I skrivende stund er hun på arbejde i Barcelona, hvor hun sammen med Javier Bardem spiller med i Woody Allens nye film. Filmen forventes at få titlen “Midnight in Barcelona”, og premiere i efteråret 2008.

Med søster til tegnebrættet
Det hele skal jo ikke gå op i skuespil, og for at gøre tilværelsen lidt mere spændende har Penélope taget en afstikker til modeverdenen. Og det gør hun sammen med sin søster, Mónica Cruz. Søstrene designer den nye vinterkollektion for den katalanske tøjgigant Mango.
Sammen har de to søstre designet 25 modeller til Mangos kollektion, og de kan opleves – med Mónica og Penélope som manequiner – på Mangos hjemmeside www.mango.com.

Med Bill Clinton til hof
I november 2007 modtog Penélope Cruz og Bill Clinton prisen for særlig promovering af spansk kultur i USA. Overrækkelsen blev foretaget personligt af Spaniens Dronning Sofía på Queen Sofía Spanish Institute i New York.

Personen Penélope
Velgører og vegetar.
Efter nu at have været med Penélope på livsfart sander vi, at dette spanske ikon er en arbejdsom, menneskelig og lidenskabelig person.
Ved siden af hendes hæsblæsende stjernefart har hun igangsat diverse velgørenhedsprojekter. Blandt andet donerede hun hele sin løn for filmen The Hi-Lo Country (1998) til Moder Teresas børnehospital i Calcutta efter at have været volontør på stedet. Men allerede året forinden er hun aktiv velgører, hvor hun er på to-måneders ophold som volontør i Uganda. 

Sammen med andre spanske skuespillere opfører hun også Sabera Foundation, der fungerer som hjem, skole og klinik for hjemløse piger og tuberkolose-ramte i Calcutta.
Samtidig er hun, som de fleste spaniere, stærkt knyttet til familien, og “der går ikke én dag, hvor jeg ikke taler med dem, uanset hvor jeg er i verden” siger hun med et kærligt glimt i de dunkelt brune øjne. Denne nærhed tager hun med sig over i sit forhold til mænd, for den værdi hun lægger mest vægt på hos det andet køn er deres medmenneskelighed.
Tager man et hurtigt kig over hendes CV over ex-kærester kunne noget dog tyde på, at hun også lægger vægt på udseendet.
To af Penélope Cruz’ ex-kærester er plukket fra mediernes lister over verdens mest sexede mænd.


Spanier til fingerspidserne
Penélope valfarter mellem Los Angeles, New York og Chelsea, hvor hun lejer nogle – må man sige – nydelige boliger, men når hun er i Spanien bor hun, så vidt muligt, hos mor og far. Uanset hvad, forstår vi straks, at Penélope Cruz, udover stjernestøv og blændende skønhed, er fortællingen om en nu moden kvinde.
En kvinde som formår at træde ud af sine million-stiletter og plante fødderne solidt på jorden – og allerhelst på spansk jord: “Det bedste er at være hjemme i familiens skød i Madrid.
Specielt elsker jeg vores timelange middage rundt om bordet til jul. Her er jeg langt fra fra Hollywoods falske og frivolente univers”, udtaler hun.

Hjemme bliver der dækket op med spanske delikatesser og måske også indisk som hun holder meget af.
Vigtigst er det dog, at der ikke indgår kød i menuen. Pe blev nemlig brat vegetar efter at have spillet i filmen “All the Pretty Horses”.
Hendes bedste ven hører da også til i dyreriget, det er hendes perserkat ved navn Aitana.

Flytter Pe mon nogensinde tilbage til sit hjemland? De store pengesummer i film-mekkaet trækker mod Hollywood, mens det indholdsrige arbejde med de spændende roller ligger i spansk film.

Og bliver hun med Javier Bardem?

Fremtiden er spændende...Din vurdering

Bliv den første til at stemme0 kommentar
Læs ogsåOptagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango

Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango

Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for Mango
Optagelse fra lanceringen af Cruz' kollektion for MangoMan er vel en stjerne...
Man er vel en stjerne...

Kommentarer
Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenVideo om Spanien - spanskstil channel