Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Melitón Cardona Torres
Melitón Cardona Torres
Melitón Cardona Torres
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Spanien er ikke bare flamenco og fiesta. Det er også internationale anerkendte film i stribevis, en stræben efter konstant forbedring og moderne politik.

Melitón blev født for 63 år siden på Mallorca, men sandheden er, at han i det meste af sit voksne liv har boet udenfor Spanien.
Han er international og falder godt til, uanset hvor i verden han bor.
Forkærligheden for Skandinavien startede allerede tilbage i 1971, hvor han opholdt sig en måned i Danmark og derefter rejste videre til Norge og Sverige med Expotour.
Selvom det danske sprog er svært, er Melitón glad for at besidde ambassadørembedet i Danmark, som han her i maj har haft i to år.
Det er nemlig et dejligt sted at være ambassadør, selvom han dog godt kunne tænke sig lidt flere solskinstimer.
Den spanske ambassade i Danmark bliver sjovt nok mest brugt af danskerne. Det er her, de finder information om Spanien og får svar på deres spørgsmål.

Ambassaden gør da også deres til at udbrede den spanske kultur blandt danskerne. Faktisk begyndte Spanien allerede at udbrede deres kultur i Danmark for 200 år siden.
Det var da 15.000 spanske soldater marcherede ind i danskernes hjerte under Napoleons-krigene i 1808. Dette møde satte sit præg på den danske kultur. For eksempel lærte danskerne at rulle tobak og spise hvidløg.
Soldaterne var blevet inviteret af den danske konge. Sammen med de franske tropper skulle de beskytte Danmark mod Englænderne.
Det siges, at da de festglade spanske tropper forlod de danske provinser, stoppede festerne, og den glemte stilhed krøb ind over engene igen.
200-året bliver fejret med specialudstillinger i perioden feb. - nov. 2008.
Den spanske ambassade i København, den danske ambassade i Madrid, samt den dansk-spanske kulturfond Dronning Isabella Fonden har bistået de danske museer i processen.


Spaniere i Danmark
I Danmark bor der 1.900 spaniere fordelt over hele landet. De er som regel meget integrerede, gift med danskere, og de giver ikke anledning til problemer.

”Spanieren er en kommunikativ, glad og åben person, som har det sjovt.”

De integrerer sig godt, og måske er det, fordi Spanien allerede er et multikulturelt land. I et land så stort som Spanien, er der meget forskel på nord og syd. Selv sproget er forskelligt.
Ofte har de svært ved at forstå hinanden. I Spanien tales der nemlig 4 forskellige sprog foruden spansk (Castellano), som er hovedsproget.
Som ambassadør er det Melitóns største mission, at give danskerne et reelt billede af Spanien.

Det billede, de fleste har af Spanien, handler om korte arbejdsdage, mange helligdage, fest og farver med masser af tapas og vin.
Generelt er spanierne da også livsglade, og en stor del af deres liv foregår på gaden, hvor der bliver talt højt med store armbevægelser.
Men der er også en anden side af festlighederne. Stå op klokken seks om morgenen i Madrid, og langsomt vil bilernes summen trænge igennem nattens stilhed. Byen er vågen.
I Spanien arbejdes der nemlig også, og der arbejdes meget.
Dette ses da også tydeligt ved, at Spanien har den 8. stærkeste økonomi i verden, for som Melitón siger:
”Det kommer man sig ikke sovende til”.


”Spanien har den 8. stærkeste økonomi i verden”


Spanien blev medlem af EU i 1986 og dette har præget udviklingen i Spanien,som i 2005 lå på 98 % af BNP gennemsnittet for EU. Man mener, at Spanien når op på 100 % i 2008.

Dog kan man mærke at der i øjeblikket er krise i Spanien. Der er mindre vækst og arbejdsløsheden stiger. Alligevel har Spanien, sikkert på grund af sin historiske baggrund, en tendens til at kæmpe imod og ikke lade sig slå ud. På trods af den umiddelbare krise, går det faktisk rigtig godt.

Din vurdering

Bliv den første til at stemme


Læs også


Video om Spanien - spanskstil channel